Gratis verzending* Voor bestellingen vanaf €50,-

Morgen in huis* Als u voor 21.30u bestelt

Niet goed geld terug* Bij ontevredenheid

14 dagen retour Tijd om na te denken

  • 1. Welke koffiedranken drinkt u het liefst?
  • 2. Moet de koffie automatisch bereid kunnen worden?
  • « Terug naar vorige vraag
  • 3. Hoeveel koffie drinkt uw huishouden per dag?
  • « Terug naar vorige vraag

Arabicabonen

'Coffea arabica' komt oorspronkelijk uit de Arabische Peninsula bergen in Jemen, de planten groeien er al ruim 1000 jaar. Er bestaan echter veel varianten van de Arabicaboon, deze kunnen worden gevonden in de subtropische regio's van Latijns-Amerika en Azië, evenals Afrika. Arabicabonen zijn in feite de zaden die worden gewonnen uit de bessen van de Coffea arabica plant. Arabica is een van de twee soorten bonen die worden gebruikt bij het maken van koffie, de andere boon is de Robustaboon. De Arabicaboon is zoet en pittig van smaak en wordt gezien als een kwalitatief betere boon als de Robustaboon. Bestel uw koffiebonen hier.

Arabicabonen worden gebruikt gebruikt voor ongeveer 80% van de koffieproductie wereldwijd. Robustabonen beslaan de overige 20% van de markt. Dit ondanks het feit dat Robustabonen stevigere planten zijn die onder meerdere, strengere weersomstandigheden kunnen worden gekweekt. Door de delicate aard van de Arabicaplanten kunnen deze alleen groeien in zeer specifieke klimaten. De plant groeit het beste in de bergachtige gebieden van de tropen met hoogtes van 800 tot 2.000 meter boven zeespiegel, waar regelmatig regen valt. Dit resulteert in een constante bloei van de planten waardoor het mogelijk is om twee maal per jaar bonen te oogsten. Omdat deze bonen alleen groeien op enorme hoogte staat Arabica ook wel bekend als de "berg" koffie.

Het kweken van de koffieplant is uiteraard slechts de eerste stap in het produceren van koffie. Wanneer de bessen van de plant rijp zijn worden ze ofwel met de hand geplukt, ofwel geoogst met behulp van machines. Uit elke bes worden twee zaden gewonnen, de Arabicabonen. Deze worden vervolgens gefermenteerd, gedroogd en geprepareerd voor de distributie. Voordat de Arabica-bonen klaar zijn voor consumptie worden deze gebrand. Dit verwijdert het vocht in de boon en verandert zowel de structuur als de kleur van de boon om zo te beantwoorden aan de eisen van de koffiedrinker. Bestel uw koffiebonen hier.

Een Arabicaplant produceert ongeveer een pond koffie per jaar.