Gratis verzending* Voor bestellingen vanaf €50,-

Morgen in huis* Als u voor 21.30u bestelt

Niet goed geld terug* Bij ontevredenheid

14 dagen retour Tijd om na te denken

  • 1. Welke koffiedranken drinkt u het liefst?
  • 2. Moet de koffie automatisch bereid kunnen worden?
  • « Terug naar vorige vraag
  • 3. Hoeveel koffie drinkt uw huishouden per dag?
  • « Terug naar vorige vraag

Kalkaanslag

Kalkaanslag en mineraalopbouw zijn de grootste vijanden van uw espressomachine. Ook bij de grote commerciële espressomachines die u vaak ziet in de horeca is 90% van alle storingen simpelweg veroorzaakt door deze ophoping van kalk of mineralen.

Leidingwater zit boordevol calcium-ionen en mineralen, deze worden door warmte omgezet in kalk. Als deze kalkaanslag ophoopt en samentrekt in de buizen van de espresso-apparaat resulteert dit in een afname van de druk. Daarnaast zorgt dit voor onnodige slijtage van de pomp. Het is daarom van groot belang uw espressomachine met regelmaat te ontkalken. Tijdens dit proces verwijdert u de calcium -en mineraalopbouw in de leidingen, het stoompijpje en de boiler van het apparaat. Regelmatig ontkalken zal de kans op problemen minimaliseren en zal bijdragen aan de duurzaamheid van uw espressomachine.

Al het kraanwater in Nederland bevat kalk, mineralen en metaal-ionen. Wanneer u dit water gebruikt voor het maken van uw koffie en espresso ontstaat er kalkaanslag in uw espressomachine. Zogenaamd ‘hard water’ bevat meer kalk dan ‘zacht water’. Met speciale teststaafjes kunt u de hardheid van uw leidingwater meten. Als uw kraanwater hard is adviseren wij om uw espresso-apparaat elke maand te ontkalken. Wanneer uw leidingwater zacht is kan dit om de 2 tot 3 maanden gedaan worden.

Ontkalken van uw espresso-apparaat is dus erg belangrijk, wij raden u daarom aan op zoek te gaan naar een apparaat met een automatisch ontkalkingsprogramma. De volgende apparaten beschikken over deze functie: de Delonghi ESAM 23420, de Melitta Caffeo Lounge, en de Saeco Odea Giro Grey. Er zijn verschillende producten op de markt voor het ontkalken van uw espressomachine, vaak in poedervorm. Bij bovenstaande espresso-apparaten hoeft u het poeder enkel toe te voegen aan het water in het waterreservoir, de machine doet de rest!