Douwe Egberts, onderdeel van Sara Lee, kwam in december 2010 op de Nederlandse markt met het product L’Or Espresso. Een variant op de bekende en populaire cupjes van Nespresso (Nestlé). De transparante capsules van L’Or espresso zijn geschikt voor alle Nespresso-apparaten. Net zoals de Nespresso-capsules bevatten deze nieuwe capusules ook 100% Arabica bonen.

De L’Or Espresso capsules zijn per 10 stuks te verkrijgen in vier verschillende blends; de Forza, de Splendente, de Delizioso en de Decaffeinato. Douwe Egberts introduceerde de capsules al eerder in Frankrijk waar dit direct een succes bleek te zijn. Sinds februari zijn de L’Or capsule van Douwe Egberts verkrijgbaar in de meeste supermarkten in Nederland.

L'Or Espresso machines
Officieel gezien zijn er geen l'or espresso machines. Douwe Egberts heeft koffiecups op de markt gebracht die geschikt zijn voor koffiemachines ontwikkeld voor Nespressocups. Ze hebben geduldig afgewacht tot het patent van Nestlé op de cups tot zijn einde zou lopen. Zodoende zijn ook alle l'or espresso cups geschikt voor alle bijbehorende machines van o.a. Krups en Francis Francis. Kijk bijvoorbeeld naar onderstaande Citiz machines.

L’Or Espresso

Prijs
De L’Or Espresso capsules zijn voor alle Nespressomachines te gebruiken en zijn verkrijgbaar vanaf € 3,09 per 10 stuks, de prijs van een capsule ligt hiermee op € 0,31. De Nespresso cups zijn verkrijgbaar vanaf €3,30 per 10 stuks. De L’Or Espresso capsules zijn gemiddeld € 0,02 tot € 0,07 goedkoper dan de capsules van Nespresso, uiteraard afhankelijk van het soort blend.
Houd er ook rekening mee dat de prijs van de cupjes per verkooppunt uiteen zal lopen. Een bijkomend voordeel, de prijs van het apparaat zelf is altijd lager als die van een bonenmachine.

Verkrijgbaarheid
Als eigenaar van een Nespressomachine bent u al bekend met de ergernis omtrent de verkrijgbaarheid van Nespressocups. De koffie was enkel op gering aanwezige verkooppunten, zoals de bijenkorf en nespresso-club, verkrijgbaar. Douwe Egberts is wat dat betreft commerciëler ingesteld, de cups zullen net zoals de overige DE producten gewoon in de supermarkt verkrijgbaar zijn. Hiermee probeert Douwe Egberts consumenten op een eenvoudige wijze toegang te verschaffen tot een breed aanbod kwaliteitskoffie.

Concurrentie
Het originele patent van de Nespresso capsule ligt bij Nestlé, deze hebben inmiddels Sara Lee aangeklaagd wegens patentbreuk. Op dit moment loopt er een onderzoek naar de patentbreuk. Sara Lee heeft eerder aangegeven niet te vrezen voor een rechtszaak of het schenden van het patent. Overigens heeft de CEO van Nespresso aangegeven L’Or Espresso niet te zien als concurrent en geeft aan dat de producten kwalitatief niet te vergelijken zijn.