Veilig betalen

Betaalmogelijkheden

Home Koffieautomaat op kantoor

Koffieautomaat op kantoor?

uw bedrijf aanmelden

Een goede koffieautomaat op kantoor is tegenwoordig cruciaal. Een lekkere kop koffie of cappuccino zorgt toch voor die - af en toe broodnodige - energieboost in de ochtend. Ook op ons kantoor kunnen we tegenwoordig geen medewerker meer behagen met reguliere vriesdroogkoffie of Senseo. Een lekkere kop koffie moet vlot bereid worden, zonder dat dit teveel handelingen van u vereist. Dat is prettig voor de werknemer, even snel een kop koffie en weer aan de slag. Maar ook - in termen van efficientie - erg voordelig voor de werkgever! Waar u vroeger voor een fatsoenlijke koffie naar de bedrijfskantine moest lopen of zelfs buiten de deur diende te zijn, kunt u nu met een simpele druk op de knop uw favoriete drankje bereiden.

Maar welke koffieautomaat is geschikt voor uw bedrijf? Verschillende machines hebben elke andere specificaties, daarbij lopen de prijzen van aanbieders onderling ook erg sterk uiteen. Maar welke zaken zijn verder nog van belang? We geven antwoord op de vraag; waar moet ik op letten bij de aanschaf van een koffieautomaat voor kantoor?

Soort koffie

In beginsel is het belangrijk te weten dat alle koffieautomaten kunnen worden opgedeeld in 3 categorieën;
  • Vriesdroogkoffie: beter bekend als oploskoffie. Het heeft doorgaans niet de voorkeur van de echte koffiekenner maar de bereiding is volautomatisch en heel erg snel.
  • Fresh brew - de smaak van deze koffie is te vergelijken met die van authetieke filterkoffie. De bereiding is volautomatisch en snel.
  • Verse koffie - een machine met verse koffiebonen. Dit soort koffieautomaat geeft zonder twijfel de lekkerste kop koffie. De bereiding is volautomatisch maar vergt wel meer tijd.
Alle koffieautomaten zijn ontworpen rondom 1 van de bovenstaande zetsystemen. Het is dus erg belangrijk dat de keuze goed doordacht wordt. Los van de kwaliteit van de koffie is de zettijd erg belangrijk. Verwacht u dat de koffieautomaat overuren zal draaien, dan zal de vriesdroogkoffie -of freshbrew variant een goede keus zijn. Heeft u bijvoorbeeld weinig koffiedrinkend personeel, kies dan een automaat met verse bonen.

Mogelijkheden

Vervolgens; welke dranken moet de koffieautomaat kunnen bereiden? De meeste machines bereiden reguliere koffie en hebben een heetwaterfunctie. Wilt u echter ook cappuccino's, soepen of heerlijke chocolademelk bereiden, dan is dat ook mogelijk. Bedenk u goed welke functies echt vereist zijn en zoek vervolgens een koffieautomaat die enkel deze dranken kan bereiden. Elke extra mogelijkheid op de automaat brengt extra kosten met zich mee.

Smaken verschillen

Aangezien de smaak en kwaliteit van de koffie van cruciaal belang zal zijn bij uw uiteindelijke keuze, is het belangrijk om een uitgebreide smaaktest uit te voeren. De benaderde leveranciers zullen waarschijnlijk met veel plezier proeverijen organiseren bij u op kantoor. Dan rest u enkel de taak om een aselecte groep medewerkers te verzamelen die hieraan deelnemen. Er zal snel blijken of de koffie in de smaak valt! Omdat smaken zeer zeker verschillen is de uitkomst van een smaaktest soms best verrassend. Zo geeft de meerderheid van onze collega's de voorkeur aan robustabonen. Dit terwijl de duurdere arabicaboon doorgaans wordt gezien als een kwalitatief betere koffieboon. Maar de ietwat zure uitwerking die de robustaboon heeft op de koffie kan bijvoorbeeld heerlijk samengaan met het melkschuim van een cappuccino of latté, en bij ons op kantoor houden we allemaal van een goede cappuccino!

Aanbieders

In Nederland zijn meerdere grote en kleine leveranciers van koffieautomaten. Het is hierbij belangrijk om te weten dat de meeste leveranciers een eigen lijn koffieautomaten op de markt heeft gebracht. Hierdoor vindt u zelden één en dezelfde machine die bij meerdere partijen verkrijgbaar is. Natuurlijk is het altijd veilig om te kiezen voor een gerenommeerde naam als Douwe Egberts of Cafébar.

Service

Met name de grotere leveranciers beperken de diensten niet tot enkel het leveren van een koffieautomaat. Natuurlijk moet de koffievoorraad bij u op kantoor worden bijgevuld als deze op dreigt te raken, maar dit geldt ook voor bijvoorbeeld het melkpoeder, chocopoeder, de roerstaafjes en suikerzakjes. Daarbij moet de koffieautomaat zelf ook worden onderhouden, bij eventuele mankementen zal uw leverancier de automaat - in vrijwel alle gevallen - kosteloos repareren of vervangen. Uiteraard geldt ook hiervoor; extra service brengt extra kosten met zich mee. Maar de maandelijkse kosten van servicecontracten kunnen oplopen en onderling sterk uiteenlopen, vergelijken blijft dus belangrijk.

Budget en balans

Probeer in uw uiteindelijke keuze een balans te vinden tussen uw maximale budget en de beoogde functionaliteiten. Ga hierbij nooit zomaar af op de goedkoopste leverancier, in de regel zult u hier dan vaak moeten inleveren op de kwaliteit van de koffie, de service en het onderhoud. Indien mogelijk raden wij u aan om uw top 3 of tot 5 leveranciers verder onder de loep te nemen door te informeren naar de voor -en nadelen van de desbetreffende leveranciers van de koffieautomaten. Denk hierbij onder meer aan belangrijke kwesties zoals de grootte van het assortiment en de kwaliteit hiervan, hoe snel de leverancier reageert op bepaalde problemen, leveringstijden, de bereikbaarheid van de klantenservice, de servicegerichtheid en de klantvriendelijkheid. De totale kosten van uw koffieautomaat zijn altijd gebaseerd op uw voorkeuren, maatwerk dus. Wij bieden u de mogelijkheid om op eenvoudige wijze kosteloos en vrijblijvend offertes op te vragen bij meerdere gerenommeerde specialisten in Nederland. Maak uw wensen kenbaar in het volgende formulier, vergelijk offertes en maak uw keuze!

Leer uw koffieautomaat kennen!

Veelal zal de leverancier u uitleggen hoe de koffieautomaat moet worden bedient, en hoe deze moet worden onderhouden. Of u de automaat nu koopt of huurt, op termijn zult u hier veel profijt van hebben!