Gratis verzending* Voor bestellingen vanaf €50,-

Morgen in huis* Als u voor 21.30u bestelt

Niet goed geld terug* Bij ontevredenheid

14 dagen retour Tijd om na te denken

  • 1. Welke koffiedranken drinkt u het liefst?
  • 2. Moet de koffie automatisch bereid kunnen worden?
  • « Terug naar vorige vraag
  • 3. Hoeveel koffie drinkt uw huishouden per dag?
  • « Terug naar vorige vraag

Retour / Garantie

Retourbeleid / Garantie

U heeft 2 jaar fabrieksgarantie op alle producten.

Voor defecte goederen

Mocht een artikel beschadigd zijn direct bij ontvangst, dan kunt u deze binnen 7 dagen aan ons retourneren. Alleen in deze gevallen kunnen wij het omruilen van het beschadigde of niet (naar behoren) functionerende product inruilen tegen een nieuw product. Informeer ons tijdig via mail zodat wij zo snel mogelijk kunnen ruilen.

Procedure bij klacht na 7 dagen

Indien er zich een garantie probleem voordoet in de periode nadat eerdergenoemde 7 dagen verstreken zijn, dan geldt de normale garantieprocedure. Dit houdt in dat u het probleem meldt bij ons. Wij bemiddelen indien er zich garantieproblemen voordoen. Dit betekent dat wij u vragen om de apparaat op te sturen naar Espresso-apparaten.com. U kunt ook langskomen met het product. Wij bekijken samen met u de storing. Indien reparatie nodig is, gaat het product naar de reparatieservice van de desbetreffende fabrikant. Reparatie duurt in de regel 2 - 3 weken. U kunt het product weer afhalen bij ons of opgestuurd krijgen zodra het gerepareerd is. Wij stellen u op de hoogte zodra wij het gerepareerde product retour hebben ontvangen van de fabrikant. 

  • Als u in aanmerking wilt komen voor een terugbetaling, reparatie of vervanging, moet het defecte product vrij zijn van fouten veroorzaakt door een ongeluk, verwaarlozing, misbruik of normale slijtage. De termijn waarbinnen de melding dient te vallen betreft 2 jaar.
  • We testen elk artikel dat aan ons wordt geretourneerd. Na ontvangst wordt dit geïnspecteerd en getest in ons testcentrum. Er zal een vervangend product worden gestuurd wanneer een fout wordt gevonden. Indien er geen vervangend product beschikbaar is, zal een ander product worden aangeboden of een creditnota worden uitgegeven. In bepaalde gevallen zal een volledige terugbetaling worden aangeboden. 

Als er geen fout kan worden gevonden door ons testcentrum, dan zal het artikel aan u worden geretourneerd.
Opmerking: verleende garanties gelden in aanvulling op de wettelijke rechten van consumenten en kunnen daar geen afbreuk aan doen.