Gratis verzending* Voor bestellingen vanaf €50,-

Morgen in huis* Als u voor 21.30u bestelt

Niet goed geld terug* Bij ontevredenheid

14 dagen retour Tijd om na te denken

 • 1. Welke koffiedranken drinkt u het liefst?
 • 2. Moet de koffie automatisch bereid kunnen worden?
 • « Terug naar vorige vraag
 • 3. Hoeveel koffie drinkt uw huishouden per dag?
 • « Terug naar vorige vraag

Saeco Moltio HD8769/01 Zwart

Saeco Moltio HD8769

Sluiten

Klik en sleep met uw muis/vinger om rond het toestel te kijken

Een complete oplossing van Saeco, met geavanceerd melksysteem
 • Geavanceerd melksysteem geintegreerd
 • Zelf reinigend en ontkalken
 • Net als alle Saeco machines voorzien van keramische maalschijven
 • Levertijd 4-5 werkdagen
 • Gratis verzending
 • 2 jaar garantie
 • Leverbaar vanaf: 22-9-2018
€ 809,- € 650,- U bespaart: 20%
Incl. 21% BTW

Meer informatie over dit product

Beschrijving van de Saeco Moltio HD8769/01 Zwart

Wederom een prachtige volautomaat van Saeco, dit is de Moltio HD8769/01; een échte volautomaat. Hiermee bedoelen we dat niet alleen koffie en espresso automatisch worden bereid, ook cappuccino's en latté's staan voor u klaar na een simpele druk op de knop. Het doorontwikkelde melksysteem is geïntegreerd, dit betekent dat het melkreservoir uitneembaar is. Haal de gekoelde melk uit de koelkast en klik de melkbeker eenvoudig in de machine.

De Moltio is ook verkrijgbaar met wat minder functionaliteiten. De voordeligere versie is enkel uitgerust met een stoompijpje. Hiermee kunt u ook melkschuim maken, maar dan wel handmatig. Hecht u minder waarde aan op melk gebaseerde koffiedranken, kijk dan eens naar de Moltio HD8767; een echte koffiemachine.

Reservoirs:
We beginnen deze review, wat ongewoon met wat informatie over de reservoirs van de Moltio. Deze Saeco heeft namelijk een bijzondere mogelijkheid; het bonenreservoir is verwisselbaar. Zo kunt u makkelijk wisselen tussen koffieboon. De machine huist 290 gram bonen en 1,9 liter water, dit is voor een volautomaat net boven het gemiddelde. Het afvalbakje voor de koffiekoekjes is lekker ruim uitgevallen en huist maximaal 15 koffiekoekjes.

Ontkalken en reinigen:
De Moltio spoelt en reinigt zichzelf bij in -en uitschakeling. Ook het ontkalken van de leidingen doet de machine geheel zelf. U dient enkel de aanwijzingen op het scherm van de machine te volgen, en de Moltio is weer brandschoon! Mooi aan deze Saeco machine is dat bepaalde delen vaatwasbestendig zijn, vrij uniek en erg handig.

Voorinfusie
Staat ook wel bekend als pre-brewing of voorbesprenkeling. Dit gepantendeerde Saeco systeem zorgt ervoor dat de koffiegemalen vlak voor extractie kort worden bevochtigd. Na het malen van de bonen brengt de machine de koffiegemalen kort in contact met water. Dit zorgt ervoor dat alle smaken en aroma's in de koffie optimaal vrijkomen. Zo geniet u altijd van een fantastische kop koffie of espresso.

Melksysteem
Zoals aangegeven is het met deze Moltio wel mogelijk om volautomatisch cappuccino's en latté's te bereiden. Dankzij de geïntegreerde melkopschuimer hoeft u niet in de weer met melkpakken of alternatieve melkreservoirs. Het mooi vormgegeven melkbekertje is makkelijk uitneembaar en in de koelkast te bewaren. Bij gebruik glijdt de melkbeker soepel terug in de pakking van de machine. Het activeert direct het melksysteem; er gaat een unieke wereld voor u open... geniet in het comfort van uw eigen woning van heerlijke latté's, cappuccino's en macchiato's

Verwarmingselement:
De Moltio is uitgerust met een krachtige boiler. Deze warmt vlot op en is daardoor snel klaar voor gebruik. De boiler bereikt snel de vereiste temperatuur voor zowel koffie als melk.

Maalwerk:
Varieer eenvoudig in koffiesterkte. De bonenmaler van de Moltio is verstelbaar, kies voor een fijne of een grove maalgraad. Kleinere koffiekorrels kunnen steviger worden aangetampt. Het hete water zal daarom bij extractie langzamer door de koffie heenlopen, waardoor smaken worden gemaximaliseerd. Drinkt u liever een minder sterke kop koffie, stel de maalgraad dan wat grover af.

De maalschijven van de HD8769/01 zijn van keramiek, dit is een duurzaam materiaal waardoor de schijven nooit hoeven te worden vervangen. Bij maalwerken van andere merken is dit soms anders, dan zijn de maalschijven van staal. Het nadeel van staal is dat het warm wordt en slijt, het kan de koffie daarom een verbrande smaak meegeven. Kies daarom voor keramiek!

Zetmogelijkheden:
Volautomatisch koffie en espresso bereiden, met wat extra handelingen maakt u er een heerlijke cappuccino van!

Instellingen en bediening:
Het handige LCD schermpje maakt het bedienen van de 8769 erg eenvoudig. Het is mogelijk uw persoonlijk smaakvoorkeuren in te stellen en deze op te slaan in een koffieprofiel. Zo vindt u in het vervolg uw favoriete koffiedrank terug achter 1 eenvoudige knop. Zelfs de hoeveelheid melk is instelbaar, ook deze voorkeur is op te slaan. Zo drinkt u tevens uw cappuccino op maat!

Lees meer
Lees minder

Specificaties van de Saeco Moltio HD8769/01 Zwart

terug naar boven
Soort koffie
Verse koffiebonen
Gemalen koffie
Portiesysteem
Automatische bereiding
Voorzieningen
Aantal kopjes per keer 2
Volume bonenreservoir 290 gram
Volume waterreservoir 1900 ml
Melkopschuimer Aparte beker
Kopjeswarmer
Automatische uitschakeling
Instelmogelijkheden
Maalgraad instelbaar
Koffiesterkte instelbaar
Hoeveelheid water instelbaar
Watertemperatuur instelbaar
Timer (programmeerbaar)
Onderhoud
Zetgroep uitneembaar
Reservoirs uitneembaar
Lekbakje uitneembaar
Vaatwasbestendig
Schoonmaken Automatisch
Ontkalken Automatisch
Technische specificaties
Type Volautomatisch
Typenummer Saeco Moltio HD8769/01 Zwart
EAN 8710103621706
Fabrikant Saeco
Druksysteem Pomp
Vermogen 1850 Watt
Aantal bar 15 bar
Type scherm LCD
Materiaal behuizing Plastic
Kleur Zwart
Dimensies 256 x 470 x 350 mm

Video van de Saeco Moltio HD8769/01 Zwart

terug naar boven

Reviews van de Saeco Moltio HD8769/01 Zwart

terug naar boven

6 item(s)

Gedetailleerde review

 • Smaak
 • Gebruiksgemak
 • Vormgeving
 • Duurzaamheid
+/- Schrijf zelf een review

29 mei 2014 | Review by

Ik heb dit toestel in alle mogelijke instellingen gebruikt, maar ben niet erg te spreken over de melkvarianten: cappuccino en macchiato. Nou ben ik redelijk verwend op dit gebied (heb zelf een professionele machine op werk), maar voor deze prijs had ik iets meer verwacht.
Toch is het een zeer geavanceerde machine met veel mogelijkheden en voor de thuisgebruiker best praktisch. De standaard koffie en espresso smaken namelijk wel echt fantastisch.

Ik kan niet zeggen

Gedetailleerde review

 • Smaak
 • Gebruiksgemak
 • Vormgeving
 • Duurzaamheid
Blij met de nieuwe machine Schrijf zelf een review

23 mei 2014 | Review by

Deze beoordeling is gericht op mensen die geen wetenschappelijke, technische studie willen lezen, maar net zoals wij op zoek zijn naar een volautomatische koffiemachine, die goede koffie zet en eenvoudig te gebruiken is. Immers, staat koffie vooral voor plezier en genot in plaats van een technische lap tekst.
Ten eerste onze geschiedenis. Meer dan tien jaar geleden hebben we ooit een koffiezetapparaat van Jura gekocht. Deze is na jaren trouwe dienst opgehouden en mijn man heeft deze uit elkaar gehaald, aangezien hij zeer vertrouwd is met de techniek want deze Jura's zijn eigenlijk niet makkelijk zelf te repareren of zelfs goed te onderhouden. Gelukkig, is dit tegenwoordig, veel makkelijker met de meeste machines van van Saeco. Met name het schoonmaken van de centrale unit is nu zo ongecompliceerd, dat iedereen dit kan. Neem deze gewoon uit de espresso machine en spoel hem schoon onder de kraan. Een zeer belangrijk punt voor het behoud van een espresso apparaat en dat is met de Saeco Moltio zeer eenvoudig te doen.
Onze oude machine werkt nog tot op de dag van vandaag, maar waarom dan een nieuwe? Heel eenvoudig, de huidige machines bieden nog veel meer manieren van koffie bereiding. Maar voor ons nog belangrijker is, een automatische melk bereiding. Dus gewoon door het indrukken van een knop, zonder veel inspanning melk varianten maken met echt mooie en stevige melkschuim. Deze verwachtingen werden volledig voldaan met deze espresso machine. U vult de melk container die ook van melk met weinig vet de mooiste schuim produceerd. Wanneer je klaar bent zet je de container in de koelkast en klik je het weer op de machine als je een melkvariant wil maken. Eigenlijk de vervanger van het conventionele melkpak.
Wat doet de machine nog meer? In principe alles. In ieder geval kan ik geen punt verzinnen dat ik nu mis. Er zijn speciale knoppen voor macchiato en cappuccino, een knop voor espresso en ook latte. Elk van deze toetsen kunnen afzonderlijk worden geprogrammeerd naar eigen wens. En dat vrij gemakkelijk. Dat betekent dat je kunt vaststellen hoeveel melk en koffie je wil combineren voor het beste resultaat. De maximale kophoogte van de Moltio is beter en hoger dan vergelijkbare goedkopere modellen, wat erg handig is voor Latte Macchiato glazen. Ook is het mogelijk om alleen melk, te gebruiken voor bijvoorbeeld chocolademelk die daardoor nog beter smaken met opgeschuimde melk. Daarnaast gebruik ik hem ook voor alleen heet water, bijvoorbeeld voor thee. Er zit ook een "aroma knop" op, die het mogelijk maakt om de sterkte van 1-5 in te stellen. Helaas is deze functie niet in een profiel op te slaan en moet wel opnieuw worden omgezet naar behoefte.
De molen zelf is ook verstelbaar, hier zijn vijf verschillende sterktes mogelijk. Algemeen bekend is, dat niet alleen de machine-afhankelijk is voor de smaak van de koffie. Persoonlijke voorkeur en de keuze van bonen spelen hier ook een cruciale rol in. Op dit front zitten we nog steeds in een uitgebreide testfase. Maar ik ben nog geen combinaties tegengekomen die niet echt goed zijn. Uiterlijk en smaak hebben ware ons uitgangspunt en deze machine voldoet aan de verwachtingen. Nu gaat het voornamelijk over het optimaliseren van de resultaten.
Een grote noviteit en op dit moment nog steeds een uniek kenmerk van deze machine is het afneembare bonenreservoir. Aanrader is om er een tweede bij te bestellen. Wij hebben gebruik gemaakt van de tijdelijke actie op espresso-apparaten.com, maar deze zijn ook los te verkrijgen. Het grootste voordeel is dat men, handig en gemakkelijk kan wisselen tussen verschillende soorten bonen. Bijvoorbeeld nuttig voor "gewone koffie" of espresso. De bak sluit vrij goed zodat er geen smaak verloren lijkt te gaan. De wisseling van de bonenbak werkt erg eenvoudig vanaf de bovenkant van de machine. De machine wordt geleverd met een handleiding, incl. een snelle start gids. Dit is vrij eenvoudig te begrijpen.
Het reinigingsprogramma is ook zeer eenvoudig, via het display van het apparaat te bereiken. Bottom line: Een keuze waar we heel enthousiast over zijn. Ik kan deze machine alleen maar aanraden. Er zijn op de markt een grote verscheidenheid aan apparaten, fabrikanten en prijsklassen te vinden. Ons criterium was een visueel mooi en niet goedkoop uitziende machine, van een van de grote fabrikanten met jarenlange ervaring in het veld en een prijsplafond van max. € 700. Een zelfuitneembare en wasbare zetgroep, automatische melkverwerking en eigen in te stellen profielen. Aan al deze criteria en verwachtingen wordt voldaan met deze machine.

Gedetailleerde review

 • Smaak
 • Gebruiksgemak
 • Vormgeving
 • Duurzaamheid
allrounder Schrijf zelf een review

2 april 2014 | Review by

De handleiding is niet altijd meteen makkelijk te begrijpen, maar over het algemeen ok. Nadat we onze favoriete instellingen hadden gevonden, werd dit onze ideale koffiemachine! Het melkschuim is tot dusver de beste die we hebben geproefd van een volautomatische koffiemachine. Veel meer en dichtere schuim dan gebruikelijk, geweldig! Aan de positieve kant, de temperatuur is vrij hoog en kun je naar wens aanpassen.
Schoonmaken is relatief eenvoudig en snel. Door de geringe breedte van de koffiemachine, hebben we nog veel ruimte in de keuken.
Negatieve punt is dat het raster waarop de beker staat, vrij snel krast en dat de knoppen soms wat traag reageren.

Gedetailleerde review

 • Vormgeving
 • Duurzaamheid
 • Smaak
 • Gebruiksgemak
Mooie compacte machine Schrijf zelf een review

17 maart 2014 | Review by

Ten eerste: de machine zou ik zo opnieuw kopen!
Mooie crema, eenvoudige bediening, makkelijk schoon te maken, kan bijna alles in de vaatwasser kwijt, praktische tweede of derde bonenreservoir voor verschillende soorten koffie (decaf of espresso).
Twee kleine nadelen: het bonenreservoir is relatief vlak en soms glijden de bonen niet in de molen. De knoppen reageren soms wat traag.

Gedetailleerde review

 • Vormgeving
 • Duurzaamheid
 • Smaak
 • Gebruiksgemak
Moltio HD 8769 Schrijf zelf een review

23 december 2013 | Review by

Positief: echt goede melkschuim, top koffie (afhankelijk van bonen), zeer eenvoudig te reinigen
Het enige nadeel van zulke machines is wat mij betreft geluidsniveau

Gedetailleerde review

 • Vormgeving
 • Duurzaamheid
 • Smaak
 • Gebruiksgemak
Nieuwe versie Schrijf zelf een review

14 november 2013 | Review by

We hebben de opvolger van ons oude beestje binnen en in goede order ontvangen. Gisteren besteld en vandaag ontvangen. Ik ben de oude nu al vergeten, dankzij een heerlijke latte. Echt ideaal hoe de melk is geïntegreerd op deze automaat.

Het design is redelijk recht toe recht aan en misschien een beetje saai, maar daar let je na een week toch niet meer op en het is voor mij toch een simpel gebruiksvoorwerp.

Echt een aanrader.

6 item(s)

U schrijft een review voor Saeco Moltio HD8769/01 Zwart

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Gebruiksgemak
Vormgeving
Duurzaamheid
Smaak