Gratis verzending* Voor bestellingen vanaf €50,-

Morgen in huis* Als u voor 21.30u bestelt

Niet goed geld terug* Bij ontevredenheid

14 dagen retour Tijd om na te denken

 • 1. Welke koffiedranken drinkt u het liefst?
 • 2. Moet de koffie automatisch bereid kunnen worden?
 • « Terug naar vorige vraag
 • 3. Hoeveel koffie drinkt uw huishouden per dag?
 • « Terug naar vorige vraag

Saeco Xelsis EVO HD8953/11 RVS

Saeco Xelsis EVO HD8953/11 RVS

 • Saeco Xelsis EVO HD8953
Sluiten

Klik en sleep met uw muis/vinger om rond het toestel te kijken

Met dit toestel maakt u 16 verschillende koffievariëteiten, volledig naar uw ingestelde wensen.
 • Bepaal zelf de cremalaag en textuur (SBS)
 • Instelbare persoonlijke gebruikersprofielen
 • Zelfreinigend systeem
 • Instelbare koffiehoeveelheid per kopje
 • Levertijd 4-5 werkdagen
 • Gratis verzending
 • 2 jaar garantie
 • Leverbaar vanaf: 22-9-2018
€ 1.529,- € 1.199,- U bespaart: 22%
Incl. 21% BTW

Meer informatie over dit product

Beschrijving van de Saeco Xelsis EVO HD8953/11 RVS

De Xelsis is misschien wel de meest luxe volautomaat van dit moment. Koffie, espresso, cappuccino en latté's worden met één druk op de knop voor u klaargemaakt. In totaal kunt u genieten van maarliefst 16 koffievarianten.

Dit is de RVS editie, maar de Xelsis is tevens verkrijgbaar in het zilver en in het zwart. Lees onze volledige review en leer alles over de Xelsis serie, we benoemen alle specificaties en verklaren waar deze voor dienen!

Voorinfusie
Met deze functionliteit verrijkt u de smaak van elke kop koffie die u zet. Voorinfusie staat ook bekend als voorbesprenkeling. Na het malen van de koffiebonen worden de koffiegemalen kort besprenkeld met enkele druppels water. Hierdoor begint de koffie te wellen en komen alle smaken en aroma's vrij. Direct hieropvolgend begint de koffie-extractie waardoor deze smaakexplosie in uw kopje terecht komt. Een mooie en unieke functionaliteit.

SBS Crema
Daarover geschreven; dit is écht een unieke functionaliteit. De gepantenteerde SBS Crema functie van Saeco geeft u de ultieme invloed op één van de belangrijkste elemenenten van espresso; de cremelaag. Espressoliefhebbers zullen de mening delen dat een goede crema op een koffie essentieel is voor de totale drinkervaring. Met de Xelsis EVO stelt u zelf de dikte van de cremelaag in met de handige draaiknop aan de voorkant van het display. Sla uw voorkeuren op en geniet altijd van úw perfecte espresso.

Melksysteem
Zoals eerder vermeld is de Saeco Xelsis EVO HD8953/11 een échte volautomaat. Naast koffie en espresso bereidt u ook op melk gebaseerde dranken als cappuccino's geheel automatisch. Dankzij het geïntegreerde melksysteem zijn er vanuit de gebruiker geen handelingen meer vereist. Vul het melkreservoir en plaats deze in de machine. De melk wordt aangezogen en opgestoomt in de machine. Ondertussen begint de koffie-extractie waarna het luchtige melkschuim automatisch over de koffie wordt gedrapeerd. Kortom; volledig automatisch cappuccino's bereiden!

Een mooi extraatje; ook de te gebruiken hoeveelheid melk is instelbaar.

Verwarmingselement:
De Xelsis is uitgerust met twee RVS boilers. Naast de zetgroep is de boiler een fundamenteel element van de koffiemachine. Het bepaald de initiële en tussentijdse opwarmtijd. Een duurzame boiler is van groot belang, let hier op bij de aanschaf.

Kopjeswarmer:
Plaats uw koffiekopjes op de verwarmplaat van de machine om deze voor te verwarmen. Voor een reguliere kop koffie zijn de regels niet zo strict, maar espresso wordt uitsluitend gedronken uit goed voorverwarmde kopjes! De meeste 'opwarmplaatjes fungeren doorgaans enkel als warmhoudplaatjes. Het echt goed verhitten van de koffiekop doet u altijd met het stoompijpje. Gelukkig is de stoomfunctie snel klaar voor gebruik dankzij de krachtige boiler van deze Saeco Xelsis EVO HD8953/11.

Maalwerk:
Alle volautomaten zijn voorzien van bonenmalers, maar niet alle malers zijn gemaakt van keramiek. De meeste maalwerken zijn van staal, het nadeel hiervan is dat staal warm wordt en het slijt. Hierdoor raakt de smaak van de koffie beïnvloed en de schijven zijn na een tijd aan vervanging toe. Met keramiek is dit anders, dit materiaal wordt namelijk niet warm en blijft vrij van slijtage.

Ontkalken en reinigen:
Het doorspoelen van de leidingen en de zetgroep gebeurd automatisch, toch is het ook nog nodig om eens in de week de zetgroep met lauwwarm water af te spoelen.

Uniek aan de Xelsis is dat ook het melkreservoir automatisch kan worden doorgespoeld. Zelfs bij de duurdere volautomaten is dit meestal niet mogelijk.

Reservoirs:
Genoeg ruimte voor water en koffiebonen. Merk op dat het bonenreservoir genoeg koffiebonen kan huizen voor zeker 33 koppen sterke koffie. Ook het waterreservoir is met 1,6 liter gemiddeld ruim. Het reservoir dat met de meeste regelmaat moet worden geleegd is het afvalbakje voor de koffiekoekjes. Deze valt bij de Xelsis ruim uit en huist zeker 14 koffiepucks.

Zetmogelijkheden:
Zet maarliefst 16 verschillende koffievarianten, volautomatisch! De koffieuitloop is in hoogte verstelbaar en dus geschikt voor grote en kleine glazen

Instellingen en bediening:
Omdat u overal invloed op kunt uitoefenen (waterhoeveelheid, temperatuur, koffiehoeveelheid, maalgraad) lijken de opties overweldigend. Maar het is Saeco gelukt om de bediening erg intuïtief te houden. Stel uw voorkeuren in en sla deze op in maarliefst 6 geruikersprofielen. Zo kan ieder lid van uw huishouden altijd genieten van de favoriete kop koffie, na slechts één druk op de knop! De uitgebreide handleiding is tevens op deze pagina te bekijken of downloaden. U kunt deze doornemen om echt een goed beeld te krijgen van de bediening van de machine.

Lees meer
Lees minder

Specificaties van de Saeco Xelsis EVO HD8953/11 RVS

terug naar boven
Soort koffie
Verse koffiebonen
Gemalen koffie
Portiesysteem
Automatische bereiding Koffie + melk
Voorzieningen
Aantal kopjes per keer 2
Volume bonenreservoir 350 gram
Volume waterreservoir 1600 ml
Melkopschuimer Aparte beker
Kopjeswarmer
Automatische uitschakeling
Instelmogelijkheden
Maalgraad instelbaar
Koffiesterkte instelbaar
Hoeveelheid water instelbaar
Watertemperatuur instelbaar
Timer (programmeerbaar)
Onderhoud
Zetgroep uitneembaar
Reservoirs uitneembaar
Lekbakje uitneembaar
Vaatwasbestendig
Schoonmaken Automatisch
Ontkalken Automatisch
Technische specificaties
Type Volautomatisch
Typenummer Saeco Xelsis EVO HD8953/11 RVS
EAN 8710103615675
Fabrikant Saeco
Druksysteem Pomp
Vermogen 1500 Watt
Aantal bar 15 bar
Type scherm TFT
Materiaal behuizing RVS
Kleur Zilver en zwart
Dimensies 280 x 370 x 420 mm

Video van de Saeco Xelsis EVO HD8953/11 RVS

terug naar boven

Reviews van de Saeco Xelsis EVO HD8953/11 RVS

terug naar boven

4 item(s)

Gedetailleerde review

 • Gebruiksgemak
 • Vormgeving
 • Duurzaamheid
 • Smaak
Saeco Xelsis Schrijf zelf een review

2 juni 2014 | Review by

De Xelsis Evo maakt individueel instelbare en uitstekende espresso, cappuccino, latte macchiato, etc. Zelfs nog beter dan bij de meeste cafes in de stad te krijgen is. We hebben de Xelsis nu 2 weken en het werkt echt verslavend. De machine is goed gemaakt en ziet er ook goed uit. Bestaat uit hoogwaardige componenten. De menustructuur is logisch en goed te begrijpen. De prijs is redelijk hoog in vergelijk tot veel andere machines, maar het is voor ons duidelijk waarom. Duurzaamheid is nog lastig te bepalen, maar lijkt solide.

Gedetailleerde review

 • Gebruiksgemak
 • Vormgeving
 • Duurzaamheid
 • Smaak
Koffie! Schrijf zelf een review

18 april 2014 | Review by

Deze koffie machine voldoet volledig aan mijn verwachtingen en maakt alles waar, wat er beweerd wordt.
Het werkt eenvoudig en is super simpel om te reinigen.
Echt een plaatje in de keuken. Erg mooi om te zien.

Gedetailleerde review

 • Vormgeving
 • Duurzaamheid
 • Smaak
 • Gebruiksgemak
Strak en goed Schrijf zelf een review

7 april 2014 | Review by

Na een slechte ervaring met mijn vorige vol automaat heb ik wat moeite gehad met de aanschaf van deze koffiemachine. Had bij de vorige veel last van koude melk en geen schuim. Daarnaast was het schoonmaken altijd veel moeite.
Op deze punten ben ik blij verrast met deze automaat. Wat de rest betreft, alles wat je verwacht van een apparaat in deze klasse. Duurzaamheid vind ik lastig in te schatten, aangezien ik deze machine pas 3 weken heb.

Gedetailleerde review

 • Vormgeving
 • Duurzaamheid
 • Smaak
 • Gebruiksgemak
prijs kwaliteit Schrijf zelf een review

19 februari 2014 | Review by

Ik heb lang getwijfeld over de aankoop van deze koffiemachine, met name door de prijs, die toch aanzienlijk is. Ik heb een paar moeten slikken, maar het toch gedaan. Ook gezien de kosten per kopje (mijn complimenten voor de site) haal ik de aankoop er wel uit! Tot op heden nog geen spijt van deze aankoop. De machine staat perfect en past goed, ook niet te groot. Belangrijker nog, hij maakt heerlijke koffie met een druk op de knop.

4 item(s)

U schrijft een review voor Saeco Xelsis EVO HD8953/11 RVS

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Gebruiksgemak
Vormgeving
Duurzaamheid
Smaak